Økologisk frilandsgris

Økologisk frilandsgris

De grise, vi har her på gården er af racen Sortbroget dansk landrace. Grisene er bevaringsværdige, og vores lille besætning indgår i det bevaringsarbejde, der skal sikre racens overlevelse til de kommende generationer.

Det var den mest udbredte griserace i det danske landbrug lige ind til, man begyndte at holde grise indendørs i store stalde. 

Den sortbrogede danske landracegris vokser langsomt og er dobbelt så lang tid om at nå en egnet slagtevægt som de grise, man kan finde i supermarkedets køledisk.

Her hos os går grisene udendørs året rundt. De bliver fodret med ukrudt og kasserede grøntsager fra køkkenhaven. Derudover får de lidt kværnet korn. De har god plads til at røre sig på, og de har altid mulighed for at rode i jorden. For os er det vigtigt, at de dyr vi har på gården har en tilværelse så tæt på det naturlige som muligt. 

Kødet er berømmet for sin fantastiske smag. 

Der ligger forskellige udskæringer på frost i gårdbutikken. 
Har du spørgsmål eller særlige ønsker, så brug kontaktformularen til højre.
Vi har oplevet en overvældende interesse for vores økologiske kød, og der er derfor udsolgt af en masse udskæringer. 

Vi slagter grise igen i forbindelse med julen, hvor vi også åbner for bestillinger af kamstege og ribbensstege.

Økologisk frilandsgris